ARTVİN / MURGUL - Murgul Atatürk Anadolu Lisesi

0 466 711 3019 0 466 711 42 97
KÜRE MAH. ORTAOKUL SK. ATATÜRK ANADOLU LISESI BLOK NO: 2/1 MURGUL / ARTVİN
Vizyon
Vizyonumuz, Bilgi çağının gerektirdiği özellikleri taşıyan ve bildiklerini uygulayabilen, Milli ve Manevi Değerlerine bağlı, özgüveni olan, etkin bireyler yetiştiren, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmiş, örnek ve önder bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Misyonumuz, Milli ve manevi değerlerini benimsemiş, bilgi çağının gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, ruh ve bedence sağlıklı, kendisi ve toplumu ile barışık, öğrenmeyi ilke edinmiş, bulunduğu sosyal ortamda etkin, ahlaklı ve sağlam karakterli bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
ÖĞRENCİ BAŞARILARI : 2007/2008 Eğitim Öğretim Yılında genç kızlar masa tenisi şampiyonasında okulumuz il birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Aksaray’ da yapılan Türkiye Genç Kızlar Masa Tenisi şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Bunun haricinde çeşitli kategorilere okumuzun ilçe birincilikleri bulunmaktadır. Okulumuz akademik başarı olarak her geçen yıl olumlu bir yükseliş içindedir. * 2010 OSYM sonuçlarına göre okulumuzdan mezun olup tercih yapan 28 öğrenciden 21 ‘i yerleştirmelerde bir yüksek öğretim kurumuna kayıt olmaya hak kazanmıştır. • Atatürk Lisesi 2010 ÖSYM Resmi sonuçlarına göre, okul sıralamalarında MAT-2 alanında Türkiye Geneli toplam 6468 Lise arasında 53. sırada yer almıştır. • Yine 2010 Yılında ÖSYM sonuçlarına göre, okul sıralamalarında MF alanında Türkiye Geneli toplam 6468 Lise arasında 73. sırada yer almıştır. * 2011 OSYM sonuçlarına göre okulumuzdan mezun olan 24 öğrenciden 7 ‘si Lisans 1’i Önlisans eğitimi görmeye hak kazanmıştır. * Atatürk Lisesi 2011 YGS nda, İl sıralamasında, İlimizdeki toplam 33 orta öğretim kurumu arasında (Fen Anadolu ve Anadolu Öğretmen Liseleri dahil) 9. sırada yer almış ve puan ortalaması olarak en başarılı 2. lise olmuştur. * 2012 OSYM sonuçlarına göre okulumuzdan 15 öğrenci mezun olmuştur. Tercih yapan 9 öğrenciden 3 ‘ü Lisans, 3’ü Önlisans, 1’i Açıköğretim Fakültesi olmak üzere 7 öğrenci bir yüksek öğretim kurumuna kayıt olmaya hak kazanmıştır. * 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzdan 21 kişi mezun olmuştur. Mezun olanların tamamı YGS ye başvurmuştur. LYS Sonucu tercih yapan 14 kişinin tamamı bir yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırmaya hak kazanmıştır. Atatürk Lisesi 2013 YGS nda, İl sıralamasında, İlimizdeki toplam 34 orta öğretim kurumu arasında (Fen Anadolu ve Anadolu Öğretmen Liseleri dahil) yine 9. sırada yer almış ve puan ortalaması olarak türdeş liseler arasında 2. sıradaki yerini korumuştur. PROJELER : • 2010-2011 Eğt. Öğretim Yılında Matematik Alanında hazırlamış olduğumuz TÜBİTAK Projesi ile il birinciliği ve İlimizi Temsilen Erzurum Bölge Finallerine katılma hakkı kazanılmıştır. • 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Hazırlanan Matemaik Projesi İle TÜBİTAK il birinciliği ve İlimizi Temsilen Erzurum Bölge Finallerine katılma hakkı kazanılmıştır. • 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında TÜBİTAK Olimpiyatlarında Erzurum Bölge birinciliği ve Bölgeyi temsilen Ankara da yapılan Türkiye finallerine katılma hakkı kazanılmıştır.
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1961
Öğretim Şekli :Okulumuzda gündüz ve tam gün eğitim yapılmaktadır.
Saatler
BAŞLANGIÇ-BİTİŞ BAŞLANGIÇ-BİTİŞ 1.DERS: 08.50 09.30 5.DERS:13.00 13.40 2.DERS: 09.40 10.20 3.DERS: 10.30 11.10 4.DERS: 11.20 12.00
Okulumuz kaloriferle ısıtılmaktadır.
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Coğrafi konumu itibarı ile Artvin, Hopa, Arhavi, Yusufeli ve Borçka´ya sınırı olan, dereleri, vadileri, ormanları, şelaleleri, çağlayanları, köy ve yaylaları ile neredeyse Artvin´in tamamına bağlantılı bir yapıdadır. Artvin için geçerli olan doğa ve kültür zenginliğinin tamamı Murgul için de fazlası ile geçerlidir.İlçemizdeki zengin bakır madenleri sadece Murgul´a değil, bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamıştır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezine 48,9km uzaklıktadır. Okulumuz ilçe Murgul İlçe Merkezinde bulunmaktadır.